Dobrodošli na prezentaciju Agilni Srbija - pridružite nam se!

Agilni Srbija publikuje kompletan prevod Agilnog Manifesta

U znak obeležavanja devetogodišnjice objavljivanja Agilnog Manifesta, Agilni Srbija publikuje kompletan prevod manifesta na srpski jezik. Ovaj dokument je bez premca po uticaju koji je izvršio na industriju softvera u poslednjoj deceniji. Označio je povratak na ljudske vrednosti i umeće i osmislio reakciju na strogo definisane, komplikovane i birokratske procese koji su u to vreme bili neprikosnoveni u industriji. Danas nema značajne softverske kuće koja ne primenjuje ili barem eksperimentiše s agilnim metodama i razvojnim tehnikama.

Iz prevoda manifesta:

"U periodu između 11. i 13. Februara 2001. u The Lodgu u Snowbird skijaškom centru na Wasatch planinama u Juti, sedamnaest osoba se sastalo da priča, opusti, pronađe zajedničke tačke i, naravno, jede. Ono što je nastalo kao rezultat bio je Manifest Agilnog "Razvoja Softvera". Predstavnici Ekstremnog Programiranja, SCRUMa, DSDMa, Adaptive Software Developmenta, Crystala, Feature-Driven Developmenta, Pragmatic Programminga, i drugi koji su razumeli potrebu za alternativom komplikovanim razvojnim softverskim procesima baziranim na dokumentaciji, su se okupili. ...".

Zahvaljujemo se Dejanu Arsenovskim i našim sponzorima, prevodilačkoj agenciji Denittis Prevodi na izvsno odrađenom prevodu manifesta.

Additional information